Over La Vita Naturale

Ayurveda, Dru Yoga, wandelen en bezinnen

La Vita Naturale is gegroeid uit de activiteiten van Het Pelgrimhuis (Dru Yoga en Pelgrimage) en Via Ayurveda (Ayurveda gezondheid en welzijn). Sinds 2006 organiseren zij samen ontmoetingen tussen mensen die met elkaar vanuit rust en stilte werken aan persoonlijke en spirituele groei. Dit alles in een sfeer waarbij een "thuisgevoel" de basis vormt om met en van elkaar te leren. De kernactiviteiten hebben zich dan ook in de afgelopen jaren ontwikkeld. Het zijn Ayurveda, Dru Yoga & meditatie, wandelen en bezinnen. Voor ons het best samengevat in: Natuurlijk leven en je Natuur leven.

Onze visie en missie

Doe wat bij jou past en gebruik je scheppingskracht...

Iedereen is uniek en toch één. Een tegenstelling? Nee! Zo zien wij dat niet. Wanneer je doet wat bij jouw lichaam en geest past, ontstaat een Natuurlijke balans. Die balans zorgt voor Vitaliteit, een natuurlijke levenskracht en met die kracht volg je jouw hart en unieke dromen. Dat is voor iedereen weggelegd. Dit vormt het fundament waarop La Vita Naturale is gebouwd.

Ieder mens is uniek maar beschikt over hetzelfde scheppingsvermogen. Scheppen en ervaren is onze goddelijke en menselijke essentie in een. Het is Natuurlijk leven en je menselijke Natuur leven. We zien het als onze missie om activiteiten te organiseren waarmee mensen in staat zijn het eigen scheppingsvermogen bewust en zodanig in te zetten dat zin, betekenis en welzijn worden ervaren. Lees wat La Vita Naturale zoal organiseert om je leven in de gewenste richting te brengen, te leren ontspannen en je persoonlijke stressniveaus te leren beheersen.

David Hofstede

Even voorstellen...

David Hofstede

Als levenscoach en initiatiefnemer ben ik best trots hoe onze activiteiten zich hebben ontwikkeld, gewoon door je droom te volgen en die zich te laten ontvouwen zonder exact vast te zetten hoe. Mijn droom?

Het organiseren en faciliteren van ontmoetingen tussen mensen die met elkaar werken aan persoonlijke en spirituele groei. Daarbij staan voor mij leven vanuit je hart en scheppingsvermogen centraal.

Vanaf het eerste idee, ruim 20 jaar geleden en via vele omzwervingen, is La Vita Naturale ontstaan. Gewoon onderweg met iedereen die ik ontmoette.

Ik praat dan ook liever "over ons" als eenheid, want La Vita Naturale is ontstaan uit de energie en inbreng van velen: mijn ouders, broer, zussen, vrienden, vele collega's, mijn lieve partner en maatje Fred en niet in de laatste plaats de gasten die we in de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen en begeleiden. Ik ben dan ook intens dankbaar.

Fred van den Boom

Even voorstellen...

Fred van den Boom

Na 30 jaar horecawerk, waar ik voornamelijk werkzaam was als gastheer in hotels en restaurants, kreeg ik de gelegenheid om mijn leven een meer spirituele wending te geven.

Door mijn partner, een Dru Yoga docent en levenscoach, kwam ik in contact met de vegetarische en vedische kookkunst en tijdens vrijwilligerswerk in het centrum van Dru Worldwide te Wales ondekte ik mijn passie voor Ayurveda.

Om mij verder te verdiepen in Ayurveda ben ik een opleiding gaan volgen tot Ayurvedisch massagetherapeut bij Robert Swami Persaud, erkend Vaidya, en heb ik in januari 2007 met succes mijn examen afgelegd.

Wat mij enorm aanspreekt in Ayurveda is de filosofie dat alles met elkaar verbonden is. Alles in de natuur zit ook in de mens. Met andere woorden: alles wat een mens in onbalans brengt kan genezen worden door de natuur. Een prachtig geschenk dat ik meer en meer ben gaan waarderen.

Volgens Ayurveda is het zaak niet in onbalans te geraken door de ritmes van de natuur te volgen en te gaan leven naar jouw persoonlijke constitutie. Je levensstijl, voeding en beweging spelen hierin een grote rol. Daarnaast natuurlijk massages die diepe ontspanning geven en je persoonlijke balans bevorderen. Het blijft een prachtige uitdaging om de oude Ayurveda wijsheid te vertalen naar je dagelijks leven.

Janke Vriesinga

Even voorstellen...

Janke Vriesinga

Mijn naam is Janke Vriesinga in 1963 geboren in Hasselt en moeder van 3 zonen die mij inmiddels letterlijk boven het hoofd zijn gegroeid.

In mijn praktijk de bron in Den Bosch, waar ik werkaam ben als Natuurgeneeskundig therapeut, raak ik steeds weer geboeid door wat mensen beweegt in hun persoonlijke leven. Ik ben hen graag van dienst bij vragen van lichamelijke en mentale aard, want in de afgelopen 15 jaar ben ik in mijn persoonlijke ontwikkeling, opleiding en training vertrouwt geraakt met counseling, coaching en diverse massagetechnieken waaronder Ayurveda, die de gezondheid zeer krachtig ondersteunen.

Mijn hooggevoeligheid heeft me uitgenodigd deze te leren begrijpen, ontwikkelen en gebruiken, want in die ontdekkingstocht ben vertrouwt geraakt met energie-, aura- en Chakrawerk. Zo zijn voor mij lichaam, geest en ziel samen gekomen in mijn werk met clienten.

In contact met David van La Vita Naturale in Italie, raakte ik enthousiast over zijn werk en missie die erop is gericht Dru Yoga en Ayurveda technieken voor iedereen praktisch en toegankelijk te maken. Ayurveda is een uniek totaal gezondheidssysteem die je praktische richtlijnen geeft de persoonlijke balans vanuit jouw unieke constitutie (dosha) te leren begrijpen en hanteren. Ik ben daarin met mijn ervaring graag van dienst.

Gabriella Long

Even voorstellen...

Gabriella Long

Gabrielle has been living in Italy since 2006. During her early years she conducted retreats at a few different yoga centers in italy and travels to London to work with clients and conduct yoga workshops. She currently teaches yoga to the local community and has a private practice.

Gabrielle Long is a certified Yoga Teacher, Massage and Polarity Therapist since 2003. She came to know yoga during her college years in 1990, as a way to reduce stress and fatigue, and develop meditation skills to bring mindfulness, clarity and focus, and a deeper connection with the inner self. Through her process she has discovered living in the moment brings greater fulfilment, and being grateful for each experience in her life.

Gabrielle has travelled the world studying and practicing various styles of yoga. Her teaching style is based on form and alignment of the structural body that comes from the style of Iyengar, while using a soft approach lead from the heart. She guides her students inside the body using the breath to go deeper into ones process, releasing old programming, and blocked energy to allow more freedom in the body and in ones life. Because she is also a body worker of Therapeutic Massage and a Polarity Practitioner of energy work, this strengthens her awareness to better assist each individual to a greater depth. Her mission is helping others to open to unconditional self love, letting go of the "judge" within, discovering ones true nature, and bring yoga into daily life.

Arjanna Slooff

Even voorstellen...

Fred van den Boom

In mijn drukke bestaan als echtgenoot, moeder van 2 kinderen, docent lichamelijke opvoeding en werk als fysiotherapeut, voel ik de behoefte mijn persoonlijke balans en energie op peil te houden. Ik ben me daarom gaan verdiepen in Yoga & Ayurveda en weet uit ervaring dat die je bewuster maken van je lichaam, geest en ziel.

Yoga staat voor mij voor vrijheid, een moment van rust voor mijzelf die energie geeft. Ik heb yoga opleidingen afgerond en me gespecialiseerd in Power Yoga en Dru Yoga.

Ayurveda geeft mij de eenvoud en rust om mijn leven en lichaam op natuurlijke wijze gezond en in balans te houden. Ik ben sinds 2011 gecertificeerd Ayurveda massagetherapeut.

Ik vind het in mijn werk eerst en vooral belangrijk contact te maken met mensen en daarin iemand volledig zichzelf te laten zijn. Door goed te luisteren wordt mij helder wat er werkelijk nodig is. Ik ben daarbij enorm dankbaar voor mijn medische achtergrond als fysiotherapeut en ervaring als docent. Als massagetherapeut combineer ik Ayurveda & Fysiotherapie en als Yogadocente geef ik instructies die eventuele blessures helpen voorkomen of helen.