Gasten en Deelnemers aan het woord...


Sapvasten week

Wat een fantastische mensen zijn David en Fred. We hebben een bijzondere week gehad. Top!

Marieke van Berkel, 15 september 2013

Ontspanningsweek

Ik heb het prima naar mijn zin gehad in Villa San Gio. Het appartement was prima. De behandelingen werden goed en deskundig uitgevoerd. De begeleiding was uitstekend met alle aandacht voor mij persoonlijk. Heerlijk gegeten. Mooie wandeling gemaakt. Naar een zwavelbad geweest. Kortom een hele fijne verwenweek gehad. Een aanrader!

Fia Koekenbier, 11 juni 2013

Sapvasten week

Na een super ervaring twee jaar geleden met sapvasten bij David en Fred bin ik weer terug geweest en het was wederom geweldig. Met zoveel aandacht en liefde en enthousiasme begeleiden David en Janke ons door de week heen. Ik heb mezelf weer een stukje beter leren kennen! Het voelde als een warm bad, dank jullie wel!!!

Wendy Jurgens, 28 April 2013

Sapvasten week

Wat een fantastische week heb ik gehad. Zowel lichamelijk als mentaal tot rust gekomen. Janke en David begeleiden op een prettige en zorgvuldige manier. De Chakra behandeling van David was heel bijzonder. Ik kom zeker terug en verheug me nu al op de nieuwe locatie die naast de huidige wordt gebouwd want die wordt fantastisch

Jessica Eendenburg, 28 April 2013

Sapvasten week

Ik heb al veel sapkuren gedaan, maar deze bij David en Janke en team was heel speciaal. Zorgvuldigheid, zorgzame en echte aandacht stonden voorop. De Yoga en meditatie waren erg fijn en daarbij ook de heerlijkse sapjes. De massages, chakra en klankschalen sessie die ik heb gehad zijn super. Kortom een echte aanrader!!!

Christina, 28 April 2013

Burn-out/ anti-stress week

Ik heb een fantastische week gehad bij Fred en David in Collevecchio en ik voelde me bij hen al snel thuis.

Niet alleen het weer, het huis en de omgeving waren prachtig, maar ook de zorg, de yoga en meditatievormen, de liefdevolle massages, de mooie gesprekken, de verrukkelijke maaltijden en de oprechte aandacht, maakte deze week tot een onvergetelijke ervaring. Ik zal er nog lang met plezier op terugkijken.

Anette Vliegenthart, 7 augustus 2012

Burn-out/ anti-stress week

De betekenis van de Ayurvedische "levensstijl" vond ik heel interessant. Ik ga daar meer mee doen (o.a. voeding).

De massages van Fred waren zalig: heerlijke, warme, zachte massage, maar soms ook gevoelig omdat Fred ook pijnpunten aanpakte (zoals achterhoofd en nek).

De individuele, zeer persoonlijke, coachingsgesprekken met David waren een warm bad. Een begin van bij mijzelf thuiskomen; mooi.

Als extra service: Fred bracht ons met de auto naar het station voor een dagje Rome en kwam ons aan het eind van de dag ook weer ophalen! Geweldig!

Halverwege de week begon ik iets meer uit mijn schulp te kruipen, door de combinatie van coaching, yoga, meditatie, heerlijke, gezonde en met aandacht, zorg en liefde door Fred bereide maaltijden, liefdevolle persoonlijke aandacht van David en Fred, de prachtige omgeving van de Sabijnse heuvels en last but not least (helaas pas aan het eind van de week) de contacten met de prachtige, krachtige, lieve deelnemers. Ik waagde het - voorzichtig - meer deel uit te gaan maken van de groep. De maaltijden verliepen altijd in een ongedwongen, gezellige sfeer. Fred was hierin onovertroffen: heerlijke kwinkslagen, waar anderen dan weer op reageerden.

Fijn was het ook om mij in het ruime, luxe appartement terug te kunnen trekken, omdat ik een eigen plekje nodig heb in een groep. Door de coachingsgesprekken met David ben ik echter geinspireerd ook in een groep mijn eigen plek "in te nemen".

Dit was een bijzondere, heel emotionele week. Een ervaring die ik niet zal vergeten.

David en Fred: een dikke kus en liefdevolle knuffel.

Yolande van de Water, 7 augustus 2012

Ayurveda ontspanningsweek

De heren zetten zich echt 100% in voor hun gasten (van het begin t/m nazorg). Ze zijn veelzijdig en respectvol. Het was een bijzondere week. Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding erg goed.

Kirsten STalman-Lentz, 25 september 2012

Sapvasten week

Geweldige mannen, ik had het er nog wel een maandje uitgehouden!

W.M. Bakker, 29 mei 2012

Sapvasten week

de begeleiding van de heren Fred en David waren heel voortrefelijk en meegaande een pluim voor die twee mensen

Gino Pieters, 29 mei 2012

Sapvasten week

Het was een kado voor lichaam en geest!

M.A. Wijma, 3 mei 2012

Sapvasten week

De vastenkuur in Vita Naturale was voor mij een prachtige ervaring. Met de heerlijke massages en maaltijden van Fred en de liefdevolle en deskundige begeleiding op het gebied van yoga, meditatie en zelfontwikkeling van David was het een zeer waardevolle week van zelfreflectie en ontspanning.

La Vita Naturale ligt op een prachtige locatie. Elke dag, en met name bij zonsopgang en zonsondergang was het genieten van het uitzicht.

Fred en David zijn twee bijzondere mensen. Zij hebben deze week gemaakt tot wat het is. En we hebben ook nog eens ontzettend gelachen met z'n allen.

Ik zou dit arrangement van harte aanraden aan eenieder die een pas op de plaats wil maken en vandaaruit de zelfontwikkeling een impuls wil geven.

Leonie Blom, 2 april 2012

Burn-out/ anti-stress week

Ik heb een fantastische week gehad. Fred en David zijn twee van de liefste mensen die ik ooit heb mogen ontmoeten. De aandacht die zij hun gasten geven maakt de week een persoonlijke ervaring. De dagelijkse activiteiten, gesprekken met David, het heerlijke, gezonde eten van Fred, de behandelingen, de humor en het vele lachen en het juiste gezelschap maakten deze week tot een bijzondere ervaring die absoluut voor herhaling vatbaar is.

Ingeborg Swarts, 9 november 2011

Burn-out/ anti-stress week

Ik heb een fantastische week gehad. David en Fred geven zoveel persoonlijke aandacht gewoon tijdens de maaltijden, de coaching gesprekken, massages, yoga en meditatie. Het programma is flexibel en de activiteiten perfect op elkaar afgestemd en gelukkig zonder enige verplichting. Ik heb echt genoten op Villa San Gio van de faciliteiten de mooie omgeving en prachtig rustgevende uitzichten.

Ik ben echt blij dat ik David en Fred heb leren kennen. Een burn-out hebben is iets wat ik erg moeilijk vond om voor mijzelf toe te geven, maar met deze super "quality time" heb ik over mijn situatie en toekomst na kunnen denken en tijdens de gesprekken met David zag ik de mogelijkheid een nieuwe weg te vinden en heb ik belangrijke besluiten genomen. Voor mij was alles qua tijd in balans.

Marian, 12 juni 2011

Sapvasten week

Trefwoorden: lichtheid, gedegenheid, zorg, beweging, plezier en genieten

Lichtheid! Dat is het woord dat het eerst bovendrijft als ik terugkijk. Lichtheid in de manier waarop het programma begeleid werd, de ruimte voor persoonlijke processen en ontwikkelingen, de opbouw en afwisseling van het programma. Lichtheid ook in de plek waar de week gehouden is. Veel persoonlijke ruimte, schoon en een prachtig weids uitzicht. De zon was een extra plus. En lichtheid in lijf en hoofd. Wat een feest om op deze manier bij en in jezelf te kunnen komen. Dat werd verdiept door het ritueel waarin we 'overtuigingen die we niet meer wilden', op een briefje geschreven, in het haardvuur konden gooien. En het heeft gewerkt! Tenslotte, ook al was het niet het eerste doel, die kilo's eraf voelen ook erg licht?

Gedegenheid: een en al lof voor David en Fred. Voor de opbouw van het programma, de afwisseling en steeds weer de mogelijkheid tot persoonlijke invulling. Door de aanvullende verschillen in kwaliteiten van beiden werd er een totaalaanbod gedaan dat gewoon helemaal klopte. De heerlijke sappen waardoor ik nooit het idee had vast voedsel te missen. De tips en adviezen. Gericht met ruimte voor eigen invulling. Ik kan nog steeds niets bedenken wat ik gemist heb.

Zorg: direct in het verlengde van het vorige punt. Door de kleine groepen en de scherpe blik van beiden, voelde ik me steeds gezien. Goede en gerichte feedback. Op het moment dat ik misselijk was, werd ik even zacht verzorgd, hoefde ik helemaal niets meer en mocht ik tijdens de yoga lekker gaan liggen en werd ik met zorg 'ingepakt' in een zacht dekentje. Maar ook op momenten dat er niet speciaal iets was, zag ik bijvoorbeeld Davids blik steeds over de groep gaan. Daarnaast in de uitgebreide massages door Fred. Zorg ook in al die kleine aspecten als welkomstbloemetjes bij het appartement en mooie -steeds afwisselende- servetten bij de 'maaltijden'. In het fantastische ritueel op de laatste avond. En bij vertrek een uitgebreide lijst met adviezen en voedings-/bewegingstips om op eigen kracht goed te kunnen opbouwen.

Beweging: ik had al aangegeven dat ik dat belangrijk vond en ben ruimschoots aan mijn trekken gekomen. Heerlijk een plek met zwembad, ruimte om te wandelen volgens eigen plan en met de groep en helemaal de wandeling in het natuurgebied in de tweede helft van de week. De dagelijkse zachte yoga, zeker buiten, was goed voor lijf, hoofd en hart en werkte helemaal door.

Plezier: Onderweg naar Italie had ik al aangegeven bij mijn vriendin en reisgenote dat ik hoopte dat we ook zouden lachen en het niet alleen maar ernstig en 'sereen' was. Er was veel ruimte voor humor. Veel lol en veel lachen ook om de betrekkelijkheid van onszelf, onze processen, etc. Doordat het zo veilig was, kon dat goed en was ernst en lol naast elkaar mogelijk en allebei even authentiek.

Genieten: Conclusie van het bovenstaande! Ik heb met volle teugen genoten. Hoe dat aan me te zien was en hoe ik dat kon vasthouden heb ik veel teruggehoord na thuiskomst. Een goede reclame. Volgend jaar word ik 50 en een week sapvasten lijkt me een heerlijke manier om stil te staan wat ik wil "achterlaten in mijn 49e en wil meenemen naar mijn 50e". Ik meld me dus graag weer in Collevecchio volgend jaar mei.

Bedankt mannen, jullie zijn super!!!

Marjolein L'Ortye, 29 juni 2011

Sapvasten week

Het zijn altijd de mensen die het verschil maken. David en Fred leveren een topprestatie. Als mensen hun werk met bezieling doen is het geen werk meer. Als gast voel je je meer dan een gast. Je bent onderdeel van het geheel geworden. Alles klopt op de locatie.

Yvonne van Raamsdonk, 20 juni 2011

Burn-out/ anti-stress week

Ik heb een fantastische week gehad. David en Fred geven zoveel persoonlijke aandacht gewoon tijdens de maaltijden, de coaching gesprekken, massages, yoga en meditatie. Het programma is flexibel en de activiteiten perfect op elkaar afgestemd en gelukkig zonder enige verplichting. Ik heb echt genoten op Villa San Gio van de faciliteiten de mooie omgeving en prachtig rustgevende uitzichten.

Ik ben echt blij dat ik David en Fred heb leren kennen. Een burn-out hebben is iets wat ik erg moeilijk vond om voor mijzelf toe te geven, maar met deze super "quality time" heb ik over mijn situatie en toekomst na kunnen denken en tijdens de gesprekken met David zag ik de mogelijkheid een nieuwe weg te vinden en heb ik belangrijke besluiten genomen. Voor mij was alles qua tijd in balans.

Marian, 12 juni 2011

Sapvasten week

Ik wil melden dat ik heel erg tevreden ben over de sapvastenkuur die ik heb gedaan op San Gio (Italie) bij David en Fred. Een geweldig team, met veel persoonlijke aandacht en kennis van zaken. Een kuur op maat en mn de keuze aan sappen is geweldig, heb ik nergens eerder meegemaakt. Ook de afwisseling in het programma, de yoga en uitstapjes waren perfect georganiseerd. Een aanrader en veel lof voor beide heren!

Annemieke, 31 mei 2011

Sapvasten week

Ik heb een geweldige week gehad! Alhoewel alles daaraan meewerkte -het weer, de locatie, de leuke andere deelnemers, de perfecte timing voor mij- zat het 'geweldige' toch vooral in de superbegeleiding van de heren van La Vita Naturale, Fred en David. De zorg waarmee zij je benaderen, de zorgvuldigheid in de afwerking van alles, de professionaliteit van beide heren: TOP! Ik kan deze week iedereen aanraden. Voor mij was dit was het perfecte kado voor mijn 50e verjaardag en een prachtige frisse start van de tweede helft van mijn leven. Ik kom terug, David en Fred!

Linda Mol e.v. Lodder, 16 mei 2011

Ayurveda ontspanningsweek

We hebben echt een heerlijke week gehad! De reis was veel meer dan we hadden verwacht: de yogalessen en meditatielessen van David waren divers en erg fijn met persoonlijke aandacht. Ook de massages van Fred waren heerlijk: ontspannend en tegelijk werden ook fysieke klachten aangepakt. Daarnaast was er nog de ruimte om met David in gesprek te gaan: dat leverde hele inspirerende momenten op. Door de combinatie van het hele programma van die week voelden we ons echt meer in balans. Samen met het heerlijke eten (dank aan Fred), de mooie omgeving en de leuke reisgenoten was het een onvergetelijke week. Een echte aanrader voor anderen!

Ria Voerman, 25 Oktober 2010

Het landgoed en de omgeving zijn prachtig. Er is veel persoonlijke aandacht en flexibiliteit. Heb veel geleerd. Alles staat in het teken van het welzijn van de gasten Kortom, ben erg enthousiast.

I.M. van Baarsten, 14 september 2010

Ayurveda ontspanningsweek

David en Fred doen hun uiterste best om het je naar de zin te maken. Verder zijn de plek, het appartement, het eten de yoga en meditatielessen en massages voortreffelijk. Met een yogaplatform en de lessen buiten wordt het helemaal top!

Elisabeth van der Meij, 5 oktober 2010

Ayurveda intensieve kuur

Heb een fantastische leuke week gehad, vooral te danken aan 2 geweldige gastheren in Collevecchio!

Sophia de Vries, 14 september 2010

Ayurveda ontspanningsweek

Prima concept, Minder spa, maar fantastische kuur.

Manuel Cornelisse, 11 augustus 2010

Ayurveda sapvasten

In uw brochure wordt het verblijf prima omschreven. Het was zelfs nog mooier dan verwacht. Maar de begeleiding komt er eigenlijk wat bekaaid vanaf. Achteraf gezien was het de waarde van wat deze twee mannen geboden hebben wel tientallen keren groter dan de schitterende plek. Een grote schat aan Ayurvedische kennis, vooral ook van de keuken/kruiden, gecombineerd met een koks beroepsopleiding (van Fred), dat proef je! Het zorgvuldig bewaken van onze (vooral persoonlijke! gezondheid met ontzettend veel tips, ook voor thuis, fantastisch). En David is veel meer dan een yogadocent/coach. Misschien zou in uw omschrijving het belang van de absolute individuele spirituele begeleiding wat meer accent kunnen krijgen. Beiden zijn in staat om zich heel erg op de persoon te richten, en vervolgens ook op de groep en passen voortdurend hun hele programma daar op aan. Dat is heel erg knap (ik ben zelf ook docente). En beiden zijn in staat dat met heel veel liefde (een open hart) te doen zodat je je daar heel erg aan kunt "warmen" en je ook heel erg verwend voelt (en dat dan ook weer mede namens het zwembad en de spa). Dus iets meer nadruk op de spirituele, persoonlijke, begeleiding zou niet verkeerd zijn.

Maria Kef- Robijn, 16 juni 2010

Ayurveda sapvasten

Wat een prachtige week! Absoluut een toplocatie! Met ontzettende lieve mensen. Dit was zo enorm bijzonder, heb dit echt nog niet meegemaakt. Eten was goed (voor zover ik mocht eten ) de sappen waren goed samengesteld. De begeleiding, het programma, de locatie, de inhoud, echt alles was SUPER!! Dus iedereen die wil detoxen..... ga naar Villa San Gio in ItaliŰ.

Fiona de Wit, 15 juni 2010

Ayurveda sapvasten

David`s functie is veel meer dan alleen yoga docent/ coach. Hij geeft veel meer dan dat.

Esther Dijkstra, 14 juni 2010

Ayurveda sapvasten

Ik was de enige gast, dus kreeg veel extra aandacht en service. Persoonlijke touch is de kracht van dit centrum. What you see is what you get. Geen gladde praatjes.

Johannes Zoutberg, 5 mei 2010

Klassieke Ayurveda kuur

De ayurvedische reinigingsweek in Villa San Gio was voor mij een geweldige ervaring op een prachtige plek. De benadering van David en Fred is tegelijkertijd professioneel en persoonlijk, huiselijk zelfs; wat ik als heel prettig heb ervaren. Het geheel aan behandelingen maar ook de yoga, de gesprekken, het reinigende (heerlijke) eten en de bijzondere wandeling in een nabij gelegen natuurgebied hebben gemaakt dat niet alleen mijn lichaam maar ook mijn geest meer in balans zijn gekomen. Kortom: een aanrader voor wie rust zoekt (in zichzelf) en kleinschaligheid en een persoonlijke aanpak kan waarderen. En, ik ga zelf zeker nog een keer terug.

Annemieke Francisca, 5 mei 2010

Sapvasten weken 2009

Ik had niet echt een voorstelling, dit was voor mij de eerste keer, maar het is me erg meegevallen. Zowel de groep als de leiding waren prettig en leuk. de omgeving is prachtig, daar heb ik erg van genoten.

Marieke

Prima begeleiding , die alles deed om het je naar de zin te maken. Zeer flexibel maar ik had aan het begin van de week graag meer advies gehad over al dan niet mildvasten en de tijdens de wandeling was me toegezegd dat als ik me slecht voelde ik honing zou krijgen. Dit is niet gebeurd. Deze week was een intense ervaring die me nog lang bij zal blijven.

Nathalie

In het begin vond ik het heel pittig maar later ging het prima. Dit was een hele fijne emotionele week.

Dalida

Het zijn sensitieve, gevoelige mannen die zorg dragen voor hun gasten. Qua ideeen een heel goed concept, maar erg stug in de handhaving van hetgeen men wat betreft voeding geleerd heeft. Mijn mening is dat er iets meer persoonlijke begeleiding kan worden gegeven in zo'n grote groep. Kwaliteit was prima, hoeveelheid mag wat losser worden gelaten al naar gelang de dosha en het type persoon. Het ontvangst was zeer fijn, erg plezierig contact en veel info over vasten en ayurveda.

NN.

De yoga, de Shirodhara, de ervaring in zijn totaliteit hebben me veel geleerd. In emotioneel opzicht springt de yoga er bovenuit. Super betrokken begeleiding, persoonlijke touch. Erg toegankelijk en als je een knuffel nodig hebt hoef je maar te kijken. Meraviglioso, een prachtige ervaring voor lichaam en geest. Een kadootje voor je zelf. Ga zo door met je Shirodhara's Fred super en jij met de yoga David.

Ans